Type to search

Drugi mediji

Plenković: Od ponedjeljka se obustavlja nastava u Hrvatskoj

Share

Stožer je danas poručio građanima da nema mjesta panici i da se situacija prati. Pozvali su sve da budu odgovorni, a posebno one koji se nalaze u samoizolaciji da ne izlaze van.

Završio je sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima. “Želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima kako bi spriječili širenju nove epidemije. Hrvatska, Europa i svijet u ratu smo protiv virusa, protiv panike. Odgovornost svakog građanina je bitan element koji će utjecati na brzinu širenja epidemije. Pozivam vas na odgovornost i slušanje uputa stručnih osoba”, kazao je Plenković. “Nastavljaju se aktivnosti Stožera. Ono što je dobro da su slučajevi generirani dolaskom iz drugih zemalja i da su zadržani na bliske kontakte. Dinamika je bitno sporija. Razlog tome je što smo mjere počeli poduzimati prije dva mjeseca”, dodao je Plenković.  “Idućeg tjedan pripremit ćemo mjere. Donosit će se uredbe. Po uzoru na Istarsku županiju, jedan je dinamika širenja i politička procjena. Ono što čujemo od zdravstvenih djelatnika, slučajeva je ispod 2 posto kod mlađih od 20 godina. No, s obzirom da je školski sustav bitan mi ćemo od ponedjeljka obustavit nastavu na dva tjedna”, kazao je premijer.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/plenkovic-hrvatska-i-svijet-u-ratu-su-protiv-virusa-i-panike-1385524 – m.vecernji.hr

Leave a Comment