Type to search

Dogodilo se na današnji dan Gospić Zanimljivosti

Advent u Gospiću ugošćuje Hrvoja Jurića, pustolova koji je biciklom i s dva psa prošao 2.100 km kroz ledenu Norvešku!

Share

Advent u Gospiću ugošćuje Hrvoja Jurića, pustolova koji je biciklom i s dva psa prošao 2.100 km kroz ledenu Norvešku!

U sklopu Adventa u Gospiću u utorak, 05.12.2023. godine Samostalna narodna knjižnica Gospić ugostit će Hrvoja Jurića fotografa, putopisca i biciklističkog entuzijasta – autora knjige „Put sjevera: Nordkapp“.

Hrvoje, Ena i Max, neobična tročlana družina, koju čine jedan čovjek i dva psa, početkom godine napravila je nevjerojatan pothvat i biciklom prošla 2100 kilometara dug put od Osla do Nordkappa na samom sjeveru Norveške. Nestvarno lijepe krajolike koji su ih cijelo vrijeme okruživali, brojne izazove koje su donijeli hladnoća i led sjevera, krize, trenutke sreće i još mnogo toga podijelit će Hrvoje Jurić svojoj publici.

Uz ovaj zanimljiv pothvat treba reći da je Hrvoje Jurić slavonski avanturist koji je proputovao svijet na biciklu, sudjelovao je trasiranju Via Adriatica Bike staze, ucrtavao biciklističke rute u svim slavonskim županijama. Projekt nazvan „Giant World Tour: Norway“ nastavak je putovanja oko svijeta koje je Hrvoje realizirao 2019. godine čime je neslužbeno postavio i četiri Guinnessova rekorda.

Vidimo se u utorak 5.12.2023. u 17:00 sati!

 

( Advent u Gospiću/foto: Hrvoje Jurić)

Leave a Comment