Type to search

Događanja Gospodarstvo Politika

Župan Petry i načelnik Smojver obišli plažu i mnogobrojna gradilišta koja mijenjaju vizuru Karlobaga

Share

Župan Petry i načelnik Smojver obišli plažu i mnogobrojna gradilišta koja mijenjaju vizuru Karlobaga

KARLOBAG – Uz ulaganja u luku Karlobag odnosno u karlobašku rivu, trenutno traju i mnogobrojni radovi na području općine, među kojima je obnova Gradske plaže te uređenje Trga Giardin na kojemu se uz već obnovljene fasade na pročeljima zgrada trenutno izvode i radovi na izradi fontane, podloge za popločavanje te ostali elementi koji će činiti Ribarski muzej na otvorenom.

Uz ove vrlo važne urbane detalje, obnova Gradske plaže izaziva posebnu pozornost, na kojoj radovi traju približno veći dio zime.

Danas su dio karlobaških gradilišta obišli župan ličko-senjski Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver.

Treba napomenuti da se uređenje plaže realizira sredstvima Vlade RH i Općine Karlobag, uz financijsku pomoć Ličko-senjske županije. Plaža je već desetljećima bila u derutnom i zapuštenom stanju, čak i opasna za korištenje, dok bi do početka turističke sezone trebala zasjati u novom ruhu, izjavio je župan Petry izrazivši neskriveno zadovoljstvo trenutnom dinamikom radova u Karlobagu, istaknuvši da je Gradska plaža vapila za neophodnim renoviranjem, jer uređenu plažu trebaju svi, kako žitelji Karlobaga, tako i brojni turisti.

Načelnik Boris Smojver je također napomenuo da će na plaži biti ugrađen i lift za invalidne osobe odnosno Aqualift kako bi se invalidnim osobama u kolicima omogućio lakši ulazak i izlazak iz mora. Ova je plaža jedan od simbola Karlobaga, a prema ranije zatečenom stanju obnova je bila neophodna. Vrijednost cjelokupne investicije uređenja plaže u Karlobagu će iznositi cca 219.000 eura s PDV-om što bi u kunskoj protuvrijednosti iznosilo 1.650.000 kuna s PDV-om.

Također, treba napomenuti da je za uređenje Trga Giardin na kojemu će se izgraditi ribarski muzej na otvorenom, putem Vlade RH i EU fondova osiguran iznos od 332.000 eura odnosno 2.5 milijuna kuna, da je za uređenje karlobaške luke odnosno rive putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture do sada osiguran iznos od 597.000 eura odnosno 4.5 milijuna kuna.

Ono što će dodatno uljepšati vizuru rive i samog trga Giardin je i pješački most koji će se postaviti između mula i obale. Vrijednost te investicije iznosi gotovo 33.000 eura odnosno 250.000 kuna.

U nadolazećem razdoblju se očekuju i mnoge druge investicije na cijelom području općine Karlobag, kako na priobalnom, tako i na kontinentalnom dijelu općine.

 

Leave a Comment