Type to search

Događanja Dogodilo se na današnji dan Gradovi

XIII. svečana proslava Sv. Huberta zaštitnika lovaca i lovstva u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede održat će se u subotu 5. studenoga 2022. godine u Udbini. 

Share

Svečana proslava održava se u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, na području Ličko-senjske županije, Lovačkog saveza Ličko-senjske županije i općine Udbina. 

Program proslave započinje jutarnjim okupljanjem članova i članica HLS-a, sudionika svečanosti koji pristižu organiziranim autobusnim prijevozom iz svih županijskih lovačkih saveza gdje se očekuje dolazak preko 1000 lovaca iz cijele Hrvatske. Okupljanje svih sudionika svečanosti traje do 10:00 sati.   

Proslavi će nazočiti izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, koja će se nakon misnog slavlja obratiti svim okupljenima. Svečanosti će također nazočiti i g. Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije. U proslavi sudjelovat će i mnogobrojni državni dužnosnici koji su najavili svoj dolazak. 

Svi sudionici sudjelovat će u zajedničkoj Milenijskoj fotografiji Šime Strikomana  u obliku vuka, nakon koje započinje svečana procesija prema Crkvi hrvatskih mučenika. 

Svečano misno slavlje s početkom u 11:00 sati predvodit će mons. mr. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije. 

Nakon misnog slavlja lovci branitelji položit će Spomen kamen svim preminulim lovcima braniteljima u Spomen parku Crkve hrvatskih mučenika. 

Nakon polaganja Spomen kamena održat će se zajednički ručak za sve sudionike. 

Leave a Comment