Type to search

Događanja Gospić Gradovi Otočac

Vozaču (31) izmjereno 3,79 g/kg alkohola u krvi

Share

Tijekom proteklog vikenda (15. svibnja – 18. svibnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela teška krađa, pet prometnih nesreća i dragovoljna predaje streljiva.

Kriminalitet

U subotu, 16. svibnja oko 00,25 sati u Otočcu, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 79-godišnjakinje iz Otočca, iz koje nije ništa otuđio.

U subotu/nedjelju (16./17. svibnja) tijekom noćnih sati, nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt u Otočcu, vlasništvo pravnog subjekta sa sjedištem u Čovićima, iz kojega je otuđio alkoholna pića i novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je u periodu od 25. siječnja do 01. veljače 2020. godine, u gospodarskoj jedinici Komarnica, posjekao i otuđio 42 stabla bukve, odnosno 10,17 m³, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Promet

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Gospića, Otočca i Novalje.
Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po 4 prekršaja vožnje pod utjecajem droge, isteka važenja prometne dozvole i vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te 1 prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u 19.50 sati u Vagancu, Grad Gospić, kod 31-godišnjeg hrvatskog državljanina (3,79 g/kg).

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

U nedjelju, 17. svibnja građanin s područja grada Gospića dragovoljno je predao 343 komada streljiva cal. 7,62×39 mm. Predano streljivo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Leave a Comment