Type to search

Događanja Gospić Politika

Veliki predizborni skup HDZ-a u Žabici

Share
Uoči nadolazećih europarlamentarnih izbora te prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Gospića, sinoć je u Društvenom domu u Žabici održan predizborni skup HDZ-a, na kojemu su nazočili brojni mještani prigradskih naselja Žabica, Lički Novi, Kaniža i Podoštra.
Prije samog početka predizbornog skupa zapaljene su svijeće ispred Spomenika podignutog u vječno sjećanje na šezdeset dvoje mještana Žabice, žrtava Drugog svjetskog rata, kao i za četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Božu Tonkovića, Petra Tonkovića, Damira Bunetu i Mladena Bunetu.
Nazočne je najprije pozdravio Krešimir Ban, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Žabici, dok je o povijesnom značaju ovog mjesta u obrani Gospića u Domovinskom ratu govorio predsjednik Temeljne organizacije HDZ-a Gospić Joso Živković.
Živković se u obraćanju zahvalio svim braniteljima koji su u prvim danima Domovinskog rata sudjelovali u obrani Gospića te ratnim zapovjednicima obrane ovog dijela grada odnosno zapovjednicima vodova 25. satnije ZNG-a, Paji Brkljačiću i Ivici Živkoviću – Živi, dok je posebne riječi zahvale uputio je ličko-senjskom županu Ernestu Petryju kojemu je jedan od prvih poteza bio pokretanje projekta izgradnje Memorijalnog centra Domovinskog rata u Gospiću. Živković je ujedno zahvalio Petryju i na svim drugim brojnim projektima koji se aktivno provode na području grada Gospića i cijele Ličko-senjske županije. Nadalje je istaknuo kako su kandidati HDZ-a, Joso Vrkljan i Kristina Prša najbolji mogući izbor koji će ovome gradu osigurati kontinuirani napredak i razvoj.
Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša, s obzirom na svoje bogato iskustvo u zadnjih sedam godina na mjestu zamjenice gradonačelnika, istaknula je kako će odmah nastaviti s projektima koji su započeti, ali su nažalost prekinuti uslijed nastale krize vlasti. Također je naglasila kako je najvažnije povlačenje sredstava iz EU fondova uz pomoć Vlade RH i Ličko-senjske županije, u kojima vidi veliku potporu.
Joso Vrkljan, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, zahvalio je svima koji su u ovako velikom broju došli podržati Kristinu i njega. Vrkljan je govorio o ciljevima koji su ostvarivi u programu u narednih 10 mjeseci, istaknuvši kako njima ne treba 100 dana za uhodavanje te da će već 10. lipnja krenuti s radom za boljitak grada. Vrkljan je govorio o brojnim temama, a među najvažnijim je istaknuo obnavljanje cesta.
– „Uskoro će u nerazvrstane ceste na području grada Gospića biti uloženo 1,4 milijuna eura“, kazao je Vrkljan, istaknuvši kako je sve to ostvareno uz suradnju Županije te resornog ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Vlade RH. Također, zahvalio je županu Petryju na suradnji i potpori u svim segmentima, kao i Vladi RH predvođenoj premijerom Plenkovićem.
Ličko-senjski župan Ernest Petry pozdravio je sve prisutne i izrazio maksimalnu potporu HDZ-ovim kandidatima u nadolazećim izborima.
– “HDZ-ovi kandidati će, kako ja to volim reći, “potaracati” sve protukandidate u Gospiću. U nadolazećim političkim utakmicama očekujemo rezultat 4:0, a to znači da uz osvojenu pobjedu na parlamentarnim izborima, očekujemo pobjede na lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Gospića, kao i na europarlamentarnim izborima, a za kraj ove super izborne godine kruna pobjede bit će trenutak kada skinemo “Crvenu rijeku” s Pantovčaka i dobijemo još jednog hrvatskog predsjednika, kako bi napokon na Pantovčaku imali sljednika pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana.“
Petry je još jednom pozvao sve građane da izađu na izbore, kako na one za EU parlament, tako i za gradonačelnika Grada Gospića, podržavši HDZ-ove kandidate, dok je u govoru nabrojao brojne projekte koji se provode i koji su u planu realizacije na području grada Gospića i Ličko-senjske županije.

 

. „U nadolazećem periodu realizirat ćemo sve zacrtane projekte jer je to zaslužio naš grad i njegovi stanovnici za sve što su učinili u obrani jedine nam domovine Hrvatske“, zaključio je župan Petry.

Leave a Comment