Type to search

Događanja Gospić Sport

Uspješno organizirana osma po redu “Marakana gori”

Share

Jučer poslijepodne po 8. put održana je sportska manifestacija pod nazivom „Marakana gori“. Na prosotru neposredno uz Autobusni kolodvor Gospić okupile su se ekipe koje su se okušale u malom nogometu, košarci i boćanju. Svoje umijeće pokazale su nogometne ekipe klinaca u kojemu je prvo mjesto osvojila ekipa Marakane koja je u finalu pobjedila ekipu s Brijona.
Treće mjesto osvojila je ekipa Velebit, dok su četvrto i peto mjesto osvojile ekipe Lokve i Pazarište. Ekipa Lokve privukla je veliku pozornost nazočnih jer se radilo o ekipi u kojoj su većinu momčadi sačinjavale djevojčice.
Sve utakmice bile su navijački popraćene, što je dalo dodatni natjecateljski štih utakmicama.
Treba spomenuti uspješno odigran košarkaški turnir u kojemu je prvo mjesto osvojila ekipa Mačkovo selce, druga je ekipa DRK, dok je treća bila ekipa Široka Punta.
Što se tiče turnira u boćanju isti je potrajao 4 sata, a prvo mjesto osvojila je Marakanina prva ekipa, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Svetog Roka, dok je treće mjesto osvojila druga ekipa Marakane.
Zaključno se može napisati da je odrađen još jedan uspješan sportski dan na legendarnoj gospićkoj Marakani gdje se igraju nogometne utakmice od davne 1958. godine.
Ličko-senjski župan Ernest Petry, ujedno i predsjednik Udruge “Marakana Gospić”, koju dužnost obnaša od 2014. godine odnosno od dana osnivanja udruge za medije je izjavio: “Drago mi je da smo i ove godine nastavili tradiciju Marakane. Ovdje su se prve utakmice počele igrati danas daleke 1958. godine, odmah nakon tadašnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva koje se odigralo na brazilskoj Marakani. Naša udruga osnovana je 2014. godine i od tada redovno organiziramo manifestaciju „Marakana gori“. Dakle, ovo je osma „Marakana gori“. Na određeni način njegujemo mali nogomet u Gospiću, a tu su i košarka i boćanje. S nama su danas sve malonogometne ekipe i igrači mlađih uzrasta iz velikog broja gospićkih kvartova. U boćanju nam se pridružila i ekipe iz Svetog Roka. S obzirom na angažman ekipa ovaj turnir će se svakako dodatno širiti i ima svoju zajamčenu budućnost kojoj je cilj da se sačuva gospićka tradicija u igranju nogometa između kvartovskih ekipa, kao i što veći angažman mladih u svim sportovima na području grada.”

 

Leave a Comment