Type to search

Događanja Gradovi Politika

U prostorijama Muzeja Domovinskog rata u Turnju predstavljeni kandidati s liste HDZ-a za VII. izbornu jedinicu 

Share
Nakon što je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, dana 29. ožujka 2024. godine u pratnji kandidata predao izborne liste HDZ-a za sve izborne jedinice, danas su u Turnju i službeno predstavljeni kandidati s liste HDZ-a za VII. izbornu jedinicu.
 Kandidacijska lista predvođena HDZ-om i partnerima ima 14 kandidata, a sve kako slijedi:
 1.      Tomo Medved (HDZ)
 2.      Ivan Celjak (HDZ)
 3.      Martina Furdek-Hajdin (HDZ)
 4.      Marijana Petir (nezavisna)
 5.      Ernest Petry (HDZ)
 6.      Veselko Gabričević (HSU)
 7.      Nikolina Brnjac (HDZ)
 8.      Majda Burić (HDZ)
 9.      Rade Šimičević (HDZ)
 10.   Magdalena Komes (HDZ)
 11.   Damir Mandić (HDZ)
 12.   Anđelka Salopek (HDZ)
 13.   Sanja Mioković (HDZ)
 14.  Ivan Dabo (HDZ)
 Za početak izborne kampanje nositelj liste HDZ-a za VII. izbornu jedinicu i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zajedno sa svim kandidatima s liste krenuo je u izbornu pobjedu s Udbine, gdje je služena sveta misa u Crkvi hrvatskih mučenika, koja je ujedno i hrvatsko nacionalno svetište.
 Misu je služio vlč. Josip Šimatović, kojom prigodom se prisjetio svih hrvatskih žrtava, od Krbavske bitke, Bleiburške tragedije i Križnog puta pa sve do žrtava u Domovinskom ratu, odnosno svih žrtava hrvatskih bitaka te je na taj način jasno dao do znanja da su sve hrvatske žrtve čvrsto utkane u temelje hrvatske države.
Nakon bogoslužja upriličeno je druženje s mnoštvom hrvatskih branitelja i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su došli dati podršku i potporu ministru Medvedu i HDZ-u u nadolazećim izborima.
 Nakon Udbine, kandidati HDZ-a za VII. izbornu jedinicu, predstavili su se u Turnju u Muzeju Domovinskog rata.
 Na listi HDZ-a se nalaze i dva kandidata iz Ličko-senjske županije, ličko-senjski župan Ernest Petry i gradonačelnik Grada Novalje, Ivan Dabo.
 Ivan Dabo kao 14. na listi, predstavio se kao uspješni gradonačelnik Grada Novalje u šest mandata, koji je ujedno i sudionik Domovinskog rata, utemeljitelj HDZ-a, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Novalje, član Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije i član Nacionalnog odbora HDZ-a, istaknuvši da će u Hrvatskom saboru zastupati interese svih jedinica lokalne samouprave s kojima je kao gradonačelnik jako dobro upoznat.
Kandidat i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, kao peti na listi, predstavio se nazočnima kao kandidat koji se učlanio u Hrvatsku demokratsku zajednicu u veljači 1990. odnosno od vremena kada se počela stvarati Hrvatska država, slijedeći ideologiju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, kojom prigodom su mnogi domoljubi davali sebe kako bi doprinijeli da se ostvari tisućljetni san o samostalnoj Hrvatskoj državi.
 Naveo je da otkada je na funkciji kao ličko-senjski župan u nepune 3 godine, da je pokrenuto preko 300 projekata u suradnji s resornim ministarstvima i Vladom Republike Hrvatske na čelu s premijerom g. Andrejom Plenkovićem.
Zahvalio je nositelju liste Tomi Medvedu kao potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske te zamjeniku predsjednika HDZ-a  na sve srdačnoj pomoći otkada je župan, a sve kako bismo ravnomjerno razvijali najveću županiju u RH koja pokriva deset posto teritorija RH odnosno 4 grada: Gospić, Novalja, Otočac i Senj te 8 općina: Brinje, Perušić, Karlobag, Lovinac, Plitvička Jezera, Vrhovine, Udbina i Donji Lapac.
 Petry je ujedno zahvalio i svim kolegama, načelnicima općina i gradonačelnicima koji surađuju s njim i teže zajedničkom boljitku za sve stanovnike Ličko-senjske županije u realizaciji mnogobrojnih projekata, na koji način je Ličko-senjska županija postala jedno veliko gradilište, uz napomenu da se projekti disperzivno realiziraju u svim dijelovima Ličko-senjske županije, ujedno istaknuvši da se u županiji nalaze i tri Nacionalna parka i jedn Park prirode.
Nadalje je napomenuo da je Ličko-senjska županija srce Hrvatske, koje je dalo izniman doprinos u obrani tijekom Domovinskog rata, a također je izrazio pijetet prema žrtvama Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.
 Cilj nam je dalje razvijati Ličko-senjsku županiju u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, a 17. travnja ću nazvati g. Andreja Plenkovića i najaviti mu da su sokolovi preletjeli Velebit i Jadransko more i da u Zagreb donose plavu zastavu kako bi HDZ nastavio i dalje voditi Hrvatsku.
 Nositelj HDZ-ove liste za VII. izbornu jedinicu Tomo Medved te ministar hrvatskih branitelja od 2016. godine do danas, izrazio je zahvalu hrvatskim braniteljima, jer da nije bilo zajedništva i obrane u Domovinskom ratu ne bismo danas imali našu samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku i upravo ovo mjesto najbolje simbolizira našu pobjedu i obranu.

 

 -“Iza HDZ-a su postignuća, Hrvatska nikad nije bila snažnija u međunarodnom okruženju, suočili smo se s mnogim izazovima, ali uspješno smo se nosili i s pandemijom Covid 19, čuvajući zdravlje ljudi, vodeći računa o gospodarstvu, očuvali smo radna mjesta. Danas je rast BDP-a iznad prosjeka EU, porast plaća i mirovine rezultat je odgovornog sagledavanja i donošenja mjera, ohrabreni time idemo po još jedan mandat Hrvatske demokratske zajednice”.

Leave a Comment