Type to search

Događanja

Trideset godina od zločina u Širokoj Kuli: Presuda ima, ali su zločinci i danas nedostupni Hrvatskoj

Share

Uz ministra Tomu Medveda vijence je položilo i županijsko izaslanstvo u kojemu su bili župan Ernest Petry i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, kao i izaslansatvo Grada Gospića predvođeno gradonačelnikom Karlom Starčevićem.

ŠIROKA KULA – Kod spomen obilježja podignutog u spomen na 40 civilnih žrtava ovoga sela i okolnih mjesta održana je danas komemoracija. Prethodilo joj je otkrivanje spomen-ploče s uklesanim imenima 40 ubijenih civila, u starosnom rasponu od 13 do 92 godine. Spomen ploču otkrili su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i Tihomir Vojvodić, mještanin Široke Kule čijih je oboje roditelja ubijeno u prvim danima rata.

Uz ministra Tomu Medveda vijence je položilo i županijsko izaslanstvo u kojemu su bili župan Ernest Petry i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, kao i izaslansatvo Grada Gospića predvođeno gradonačelnikom Karlom Starčevićem. Žrtvama su se poklonila izaslanstva obitelji poginulih mještana, Hrvatske vojske i policije, kao i izaslanstva brojnih udruga proisteklh iz Domovinskog rata. Riječi molitve kazivali su gospićki župnik preč. Marinko Miličević i biskupijski kancelar preč. Mišel Grgurić.
Govoreći o ovom strašnom zločinu ministar Tomo Medved je naglasio kako ne postoje riječi koje bi opravdale sračunatu likvidaciju 40 civila, a među njima Vericu Nikšić, koja je umjesto u 7. razred pošla u smrt.

Marin Smolčić

Trideset godina od zločina u Širokoj Kuli: Presuda ima, ali su zločinci i danas nedostupni Hrvatskoj

Leave a Comment