Type to search

Događanja Gospić Gospodarstvo

Sredstvima Vlade RH započeli radovi na sanaciji cesta na području Gospića

Share
Početkom ovoga mjeseca pokrenuti su asfalterski radovi, od kojih su do današnjeg dana asfaltirane dionice cesta u Žabici, Rusovom putu, Smiljanu, Rastoci i Otešu, dok se ostale ugovorene dionice cesta planiraju izvesti i završiti u narednih mjesec dana. 
 
 
Dionice asfaltiranih cesta u Žabici, Rusovom putu, Smiljanu, Rastoci i Otešu, danas su obišli Luka Matijević, ravnatelj Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije i Joso Vrkljan, direktor Lika cesta. 
 
 
U razgovoru s novinarima, Matijević je istaknuo da je ugovorena sanacija najoštećenijih dionica bivših županijskih i lokalnih cesta na administrativnom području grada Gospića, koja se odnosi na obnovu dionica cesta na rubnom i širem području grada koje trenutno nisu obuhvaćene izgradnjom komunalne, vodne i energetske infrastrukture. Ovim radovima osigurava se asfaltna obnova cijelom širinom kolnika, ukupne površine 53 tisuće kvadratnih metara, ugovorene vrijednosti radova u iznosu od 876.000,00 eura. 
 
 
Prema utvrđenoj dinamici, tijekom ljeta planira se raspisati još jedan javni natječaj za obnovu cesta kojim bi bila obuhvaćena i sanacija oštećenih dionica gradskih cesta u urbanom dijelu grada na kojima bi se do tada završili radovi na izgradnji komunalne, vodne i energetske infrastrukture, čija planirana vrijednost iznosi dodatnih 500.000 eura. 
 
 

 

Svi planirani radovi u vrijednosti od 1,4 milijuna eura financiraju se sredstvima Vlade RH odnosno iz državnog proračuna na temelju Odluke ministra Olega Butkovića o dodjeli sredstava Županijskoj upravi za ceste Ličko-senjske županije za potporu održavanju, rekonstrukciji i građenju cesta na području grada Gospića i Ličko-senjske županije, za koje aktivnosti je zamolbu uputio ličko-senjski župan Ernesta Petryja prema resornom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Leave a Comment