Type to search

Događanja Gradovi Politika

Prikupljena humanitarna pomoć iz Gospića jutros krenula prema Ukrajini

Share

Temeljem zamolbe Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj u organizaciji Ličko-senjske županije provedena je humanitarna akcija prikupljanja humanitarne pomoći za narod Ukrajine u Sumskoj regiji. Akcija se odnosila na prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština pod nazivom „Ličko– senjska županija za narod Ukrajine“, a ista je realizirana zajedničkim zalaganjem Ličko- senjske županije te sva četiri grada i osam općina iz Ličko-senjske županije, uz iznimnu uključenost i pomoć od strane Crvenog križa.
Nakon provedene akcije jutros je iz Gospića organiziran prijevoz prikupljene pomoći prema centralnom skladištu u Velikoj Gorici od kuda će u nedjelju ista biti otpremljena prema ratnim dijelovima Ukrajine.
Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio je svim gradonačelnicima i načelnicima općina, Crvenom križu, kao i mnogobrojnim volonterima i donatorima koji su sudjelovali u uspješno provedenoj humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljeno više od 3 tone hrane i higijenskih potrepština za narod Ukrajine.

 

Leave a Comment