Type to search

Događanja Gospić

POZIV na početnu konferenciju projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

Share

Klaster Lika Destination poziva Vas na početnu konferenciju projekta „Mladi za održivi razvoj Like“ koja će se održati u utorak, 22. listopada 2019. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani u prizemlju Kulturno informativnog centra Gospić (KIC), Budačka 12, Gospić.
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenuo je Klaster Lika Destination u partnerstvu s dvije udruge (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija) i dvije škole (Osnovna škola dr. Jure Turića i Srednja škola Plitvička jezera) s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje udruga na području Like.
Danas populacija mladih u dobi od 15 do 24 godine čini 16 posto globalnog stanovništva. Uloga mladih u održivom razvoju je od ključnog značaja za postizanje održivih, inkluzivnih i stabilnih društava, kao i za sprečavanje prijetnji i izazova održivom razvoju, uključujući utjecaje klimatskih promjena, nezaposlenosti, siromaštva, rodne nejednakosti i sukoba.
Na konferenciji će se kroz panel raspravu na temu „Uloga mladih u održivom razvoju“ potaknuti diskusija o prisutnosti održivog razvoja u životima djece i implementaciju održivog načina života u Lici.
Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije”, a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izvor: Klaster Lika Destination

Leave a Comment