Type to search

Događanja Gospodarstvo

POZIV na obveznu izobrazbu poljoprivrednika – korisnika potpore za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike iz Strateškog plana ZPP RH 2023. – 2027.

Share

Obavještavaju se sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike da su ujedno preuzeli i obvezu pohađanja izobrazbe, a sve sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23), kao jednog od uvjeta za ostvarenje potpore, za što je potrebno dostaviti dokaz o završenoj izobrazbi.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere, sukladno navedenom obvezni su svake godine završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati.

Napomena: Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike su besplatne.

Pozivamo sve zainteresirane da na mrežnoj stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede www.savjetodavna.hr pratite objave vezane za održavanje tečajeva s naglaskom na održavanje istih na području Ličko-senjske županije te da se prijavite za sudjelovanje na izobrazbi, uživo ili putem webinara.

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

Upravni odjel za poljoprivredu i turizam Ličko-senjske županije

Leave a Comment