Type to search

Događanja Gospić Gradovi

Povodom 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade “Vukovi”, župan Petry uputio je čestitku pripadnicima slavne brigade  

Share

Povodom 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade “Vukovi”, župan Petry uputio je čestitku pripadnicima slavne brigade

 

Poštovani pripadnici 9. gardijske brigade “Vukovi”, ratni zapovjednici, dragi prijatelji,

 

od srca vam čestitam 30. obljetnicu 9. gardijske brigade Hrvatske vojske, obljetnicu naših “Vukova”.

 

Deveta gardijska brigada bila je od presudnog značaja za obranu Like i Gospića te okosnica obrane na širem području ličke bojišnice u operacijama Maslenica, Medački džep kao i u pobjedonosnoj Oluji.

 

Kroz brigadu je prošlo oko 8000 pripadnika, a ovom prigodom s posebnim pijetetom prisjećamo se poginulih “Vukova” od kojih je njih 56 položilo svoje živote na oltar jedine nam domovine Hrvatske, dok je 211 pripadnika brigade bilo ranjeno.

 

Njima i njihovim obiteljima, kao i obiteljima umrlih pripadnika 9. gardijske brigade vječno ćemo biti zahvalni za doprinos u obrani Hrvatske domovine, kao i svim pripadnicima drugih postrojbi koji su svoje živote utkali u obrani jedine nam domovine.

 

Proslavili ste časno ime “Vukovi” na ponos Like i cijele domovine Hrvatske, a vaš častan ratni put neka bude uzor mladim hrvatskim vojnicima u redovima pobjedničke Hrvatske vojske.

 

Primus inter pares!

 

Vaš ličko-senjski župan

Ernest Petry

Leave a Comment