Type to search

Događanja Gradovi Senj

Otvoren je 362. Senjski mesopust – ključevi grada Senja i „službeno“ su predani u ruke maškara

Share

Pod pokroviteljstvom Grada Senja, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Senja, Pučkoga otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva i Karnevalskoga odbora Grada Senja, u senjskoj „Sali“, u subotu 11. siječnja 2020. godine, otvoren je 362. Senjski mesopust.

U programu otvaranja, pod „stručnim vodstvom“ meštra Karnevala Danijela Tomljanovića – Feralića nastupili su Plesna skupina Maya’s Dance Nation, VIS „Bonaca“, te već tradicionalno Gradska glazba Senj.

Iskusni meštar Karnevala uvodno je napravio svojevrsnu šaljivu kroniku senjskih događanja, s posebnim osvrtom na nedavne aktualne predsjedničke izbore u RH.

Ovogodišnje otvaranje 362. Senjskog mesopusta svojim je nastupom i promocijom prvog nosača zvuka upotpunio i mladi „senjski slavuj“ Matej Prpić.

Gradonačelnik Grada Senja, gospodin Sanjin Rukavina, prije nego što je predao ključeve Grada meštru Karnevala – Feraliću, u svojem je govoru istaknuo kako su bali senjska tradicija i da ih kao takve moramo čuvati. Meštru karnevala je posebno poručio da mu „čuva Grad koji je sada stabilan, iako vanjskim izgledom raskopan u svom razvoju i dobra raspoloženja,  te kako očekuje da će mu i gradski takuin koji je trenutno pun novac, a koji mu nakratko daje u ruke, isto tako punog i vratiti“.

U svojem već poznatom humorističnom tonu meštar Feralić je odgovorio gradonačelniku kako je nova senjska gradska vlast – ona maškarana – bolja od službene, a građanima je poručio da im je 24 sata na usluzi, te da je vrijeme mesopusta vrijeme u kojem trebamo zaboraviti na brige i probleme. Svoj je govor završio poznatom izrekom

„Mesopust biži, ki ča dobije, nek drži!“

„Primopredajom ključeva Grada“ otvoren je 362. Senjski mesopust, službeno najstarije zapisane zimske maškare na ovim prostorima, koje će potrajati do mesopusnog utorka 25. veljače 2020. godine.

Na kraju svakako treba istaknuti i to da je Senjane i njihove goste cijelu noć zabavljala grupa Trio Marinero.

Grad Senj

Leave a Comment