Type to search

Događanja Gospić Gradovi Novalja Otočac Senj

Održana sjednica Stožera civilne zaštite LSŽ na temu prihvata izbjeglica iz Ukrajine

Share

Danas, 16. ožujka 2022. godine u prostorijama Ličko-senjske županije održan je zajednički sastanak predstavnika Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije i Grada Gospića uz predstavnike Civilne Zaštite, Policijske uprave Ličko-senjske županije, Crvenog križa Gospić, Doma zdravlja Gospić, Zavoda za zapošljavanje – Ispostava Gospić, te Centra za socijalnu skrb Gospić.

Kako bi se izbjeglim ukrajinskim državljanima koji su privremeno smješteni na području Ličko-senjske županije pomoglo da se lakše i brže integriraju u sustav, donesen je akcijski plan u sklopu kojeg će biti izrađeni informativni letci na ukrajinskom jeziku sa svim relevantnim informacijama i aktivnostima koje se provode te o svim mogućnostima uklapanja u zajednicu sa domicilnim stanovništvom na način da im se omogući kvalitetniji spektar zadovoljavanja svih životnih potreba, od obrazovanja i prava na rad i zdravstvenu skrb do uklapanja u zajednicu te sudjelovanja u svim aktivnostima zajednice u društvenom i ekonomskom smislu.

Sve institucije bit će povezane kao sustav podrške koji će ukrajinskim obiteljima pružiti zdravstvenu i psihosocijalnu pomoć koja će im omogućiti prilagodbu i suočavanje s traumama koje su proživjeli.

Trenutno je 218 osoba smješteno u trajniji smještaj na području Ličko-senjske županije.

Jasna Orešković Brkljačić

Načelnica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije

Leave a Comment