Type to search

Događanja Dogodilo se na današnji dan Gospodarstvo Gradovi Politika

Novi smjer Ličko-senjske županije: Na današnji dan prije dvije godine došlo je do promjene županijske vlasti

Share

Prije točno dvije godine, na današnji dan, Ernest Petry (HDZ) preuzeo je dužnost župana Ličko-senjske županije. Petry, koji je na ovu poziciju došao nakon pobjede na izborima protiv Darka Milinovića (LiPO), ostvario je značajan napredak u realizaciji i pripremi brojnih gospodarskih projekata.

Posebno se ističe uspjeh županije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Ta sredstva su ključna za financiranje različitih projekata koji doprinose ekonomskom rastu i razvoju ove županije. Dodatno, politička stabilnost koju je nova administracija donijela Ličko-senjskoj županiji učinila ju je privlačnom za privatne investitore.

Suradnja s Vladom Republike Hrvatske i relevantnim ministarstvima bila je ključna za napredak županije. Vlada RH je nedavno odobrila program “Lika”, koji ima za cilj poticanje razvoja gospodarskih i društvenih aktivnosti na području Like kroz ulaganja u infrastrukturne projekte. Ova inicijativa mogla bi potaknuti održivi gospodarski razvoj, povećati atraktivnost regije, poboljšati kvalitetu života i spriječiti daljnje iseljavanje stanovništva.

Petryjeva administracija uspješno je preokrenula percepciju Ličko-senjske županije. Umjesto regije poznate po političkim sukobima između županijske i državne vlasti, zavladala je stabilna politička klima.

Dvije godine nakon što je preuzeo dužnost župana, jasno je da je Petryjev pristup donio značajne promjene u Ličko-senjsku županiju. S obzirom na trenutni napredak i brojne aktivne projekte, pa i one koji su u pripremi, očekuje se kako će ova županija nastaviti putem stabilnosti i daljnjeg razvoja.

Leave a Comment