Type to search

Događanja Gospodarstvo Gradovi

„Najbolji županijski EU projekt 2022.“

Share
Danas je u Zagrebu u Hotelu Sheraton održana konferenciju pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027.“ koju organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U okviru konferencije održana je i svečana dodjela nagrada za „Najbolji županijski EU projekt 2022.“
Izbor za najbolji županijski EU projekt u 2022 godini organizirala je provela Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, portalom župan.hr i uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Na natječaj je kandidirano ukupno 37 realiziranih EU projekata.
Stručni žiri izabrao je pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji i Doprinos poduzetništvu.
Među najbolje ocjenjenim projektima realiziranim sredstvima EU Fondova u 2022 godini u kategoriji Doprinos poduzetništvu je i projekt Razvojnog centra Ličko-senjske županije, koji je dobio treće mjesto u kategoriji Doprinos poduzetništvu.
Nagradu je u ime Ličko-senjske županije primila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i veze Ličko-senjske županije Ana Rukavina Stilinović koja je ujedno bila i voditeljica nagrađenog projekta.
“Posebna mi je čast i zadovoljstvo danas bilo primiti nagradu za projekt Razvojnog centra Ličko-senjske županije čijom je realizacijom obnovljena zgrada za smještaj novoosnovane ustanove Razvojnog centra u kojoj je smješten poduzetnički i poljoprivredni inkubator.
Naime zgrada je u potpunosti opremljena uredskim namještajem i informatičkom opremom u dijelu koji se odnosi na poduzetnički inkubator te opremom za poluindustrijska postrojenja za sušenje i preradu voća te punjenje meda, hladnjačama kapaciteta 30 t i pratećim prostorijama
Uspostavljena je i GIS platforma za informiranje ulagača.
Ustanova Razvojni centar osnovana je i registrirana za pružanje savjetodavnih usluga poduzetnicima u početnim godinama poslovanja. Tako su realizacijom Projekta stvoreni uvjeti za institucionalnu potporu razvoju poduzetništva i samozapošljavanja te privlačenje investitora. Drago mi je da je stručni žiri prepoznao kvalitetu ovog projekta, njegov značaj za razvoj poduzetništva i dodijelio nam nagradu. Ona će nam svakako biti dodatan motiv za pripremanje i realizaciju novih razvojnih projekata.” – istaknula je pročelnica Ana Rukavina-Stiilinović.
Ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe uputio je iz Strasbourga čestitku na dobivenom priznanju, zahvalivši se svim dionicima koji su proteklih godina učestvovali na realizaciji projekta Razvojnog centra Ličko-senjske županije.
Najuspješnijim EU projektom prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista je Kulturno-turistička ruta putovima Frankopana (Primorsko-goranska županija).

 

 

Leave a Comment