Type to search

Događanja Gospodarstvo Gradovi

Modernizacija zatvorskog sustava kroz izgradnju Kaznionice u Gospiću”, a predviđa se otvaranje cca 250 novih radnih mjesta različitih profila

Share

Ličko-senjska županija pokreće nove projekte za revitalizaciju gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta, potvrdio je župan Ernest Petry u razgovoru za medije. Kao najvažnije projekte ističe povećanje broja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji su postali sve popularniji među mlađim ljudima opredijeljenima za ostanak na svojim tradicijskim imanjima. Paralelno s poljoprivredom, sve je naglašeniji i turizam u ovoj županiji.

Još jedan značajan projekt je izgradnja nove kaznionice u Gospiću, koji će donijeti brojne benefite za ovaj kraj. Nova kaznionica će biti izgrađena na periferiji grada, po najmodernijim standardima, s kapacitetom za oko 400 zatvorenika. Projekt nosi naziv “Modernizacija zatvorskog sustava kroz izgradnju Kaznionice u Gospiću”, a predviđa se otvaranje cca 250 novih radnih mjesta različitih profila.

Uznapredovali su i razgovori s Razvojnom Bankom Vijeća Europe, te se radi na usklađenju projekta s prostornim planom, a u tijeku su i pripreme za izradu projektne dokumentacije. Nakon završetka ovog projekta, postojat će realna potreba za zapošljavanjem dodatnih radnika u novoj kaznionici, a postojeći zatvor bit će izmješten iz središta grada na novu lokaciju na periferiji.

Župan Petry također je naglasio projekt budućeg Centra za razvoj brdsko-planinske poljoprivrede i stočarstva na kršu sa sjedištem u Ličko-senjskoj županiji. Sa svojih sedam najavljenih modula, ovaj centar će biti izgrađen nedaleko od ulaza na autocestu A-1 kod Gospića. Ovi novi projekti daju nove razloge za optimizam u ovoj županiji koja se bori za revitalizaciju gospodarstva i demografsku obnovu.

Leave a Comment