Type to search

Događanja Gospodarstvo Gradovi Zanimljivosti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja poziva vas da posjetite izložbeni prostor Ministarstva u sklopu manifestacije Jesen u Lici

Share

petak, 30. rujna 2022., od 10:00 do 19:00 sati

Trg Stjepana Radića, Gospić

Ministarstvo u sklopu manifestacije Jesen u Lici promiče nacionalnu kampanju Poslušaj glas prirode, koja potiče promjenu stavova i navika stanovništva u cilju zaštite prirode. Riječ je o kampanji koja se provodi u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“, najvećeg projekta osnaživanja sustava zaštite prirode u Hrvatskoj.

Posjetitelji izložbenog prostora u navedenom terminu imat će priliku dobiti niz informacija o kampanji, modelima upravljanja ekološkom mrežom te se educirati o načinima zaštite prirode u svojoj okolini.

Za sve posjetitelje Ministarstvo je pripremilo brojne nagrade te iznenađenje koje će se posebno svidjeti najmlađima – edukativan program Diverterra, koji omogućuje virtualni posjet (putem VR naočala) 10 zaštićenih područja u Hrvatskoj odabranih po ekosustavima.

Veselimo se zajedničkom druženju!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

###

Hrvatska je jedna od prirodno najraznolikijih i ekološki najočuvanijih zemalja u Europi. Ako je želimo sačuvati, budimo odgovorni u tome, poslušajmo glas prirode. Ohrabrimo se i napravimo korak već sada u našem lokalnom okruženju.

Više o kampanji Poslušaj glas prirode:

Web: https://glasprirode.hr/

FB: Glas prirode HR

IG: @glasprirodehr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment