Type to search

Događanja Drugi mediji Gospić Gospodarstvo Gradovi News Novalja Otočac Politika Senj

Ministar Horvat na sastanku sa županom Petryem najavio novi koncept upravljanja državnom imovinom

Share

GOSPIĆ – Župan Ernest  Petry održao je  radni sastanak s Ministrom  prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom, u nazočnosti svih gradonačelnika i načelnika Općina, saborske zastupnice Anite Pocrnić Radošević i suradnicima. Na sastanku je bio i  državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske Gordan Hanžek, a od županovih suradnika zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Milan Uzelac.

 

Našli smo se kako bismo raspravljali o dodjeli građevinskog zemljišta u vlasništvu RH, a koja se nalaze u našim jedinicama lokalne samouprave, kazao je župan Petry.

Govoreći o problematici svojega resora ministar Darko Horvat najavio je mnoštvo dobrih vijesti.

 

-Prije svega u pripremi je novi Zakon o upravljanju državnom imovinom s jednim novim konceptom jer smo svi mi svjesni da danas prema postojećem Zakonu stvari na terenu idu relativno sporo. Od preko 17 500 predmeta s kojima se mi kao Ministarstvo danas bavimo, jedan broj otpada i na ovu županiju. Nakon ovog sastanka formirat ćemo koordinaciju koja će definirati prioritete jer ulazimo u proces programiranja javnih poziva vezan uz nacionalni program oporavka i otpornosti. U pitanju su aktivnosti vezane uz novi investicijski zamah po kojemu bismo s izradom projektne dokumentacije bili spremniji odgovoriti u dinamici povlačenja tih sredstava.

 

Novi koncept

 

Po tom pitanju sada nije „pet do 12“, sada je vrijeme unutar kojega se možemo kvalitetno pripremiti, ali ovo je početak novog koncepta kada se najprije moramo dogovoriti oko prioriteta. Vi ćete sami predložiti te prioritete, a mi ćemo se uz suport Ličko-senjske županije s tim problemima i baviti. Ministarstvo je nedavno raspisalo novi Natječaj vezan uz komunalnu infrastruktru i na tom polju smo unatrag dvije godine polučili dobre rezultate.

 

Vi s ovog područja imate za prošlu godinu relativno dobar revizijski nalaz, dok je 14 jedinica lokalne samouprave u RH ima neadekvatno upravljanje komunalnom infrastrukturom, istaknuo je ministar Darko Horvat koji je potom saslušao predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Ličko-senjske i problematiku s kojom se susreću kada je u pitanju upravljanje državnom imovinom na njihovim područjima.

 

 

Izvor: Novi List

Foto: Nick Mraović(Gspress)

Leave a Comment