Type to search

Događanja Otočac Zanimljivosti

Međunarodni dan muzeja 2023. u Muzeju Gacke

Share

Međunarodni dan muzeja obilježit će se u Muzeju Gacke u Otočcu 18. svibnja 2023. (četvrtak) danom otvorenih vrata. Na taj će dan svi zainteresirani moći besplatno posjetiti Muzej Gacke u periodu od 9 do 19 sati. Uz besplatan ulaz, posjetiteljima Muzej Gacke osigurava i besplatno stručno vodstvo kroz stalni postav.

Središnja ideja ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja vezana je uz temu: Muzeji, održivost i dobrobit. U ideji se ističe i uloga koju muzej ima unutar zajednice u kojoj djeluje te razvoj publike i poticanje aktivnog sudjelovanja u djelatnosti muzeja.

Kao dio 28. Edukativne muzejske akcije Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva pod geslom „ZA(JEDNO): Svi za muzej“ u Muzeju će u tjednu između 15. i 19. svibnja biti održane edukativne muzejske radionice za učenike Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu i korisnike dječjeg vrtića Ciciban. Glavna okosnica radionica je kreiranje muzejskog programa u suradnji s posjetiteljima uz stručnu pomoć djelatnika muzeja. Sudionici će se upoznati sa stalnim postavom Muzeja Gacke, baštinom i poviješću grada Otočca te će se kroz likovne i literarne radionice i predavanja aktivno uključiti u zaštitu i prezentaciju baštine i stvaranje kreativnih sadržaja.

Muzej Gacke

Leave a Comment