Type to search

Događanja

Marianna Ilkiv, ukrajinska umjetnica koja je očarala Gospić, nagrađena medaljom ukrajinskog ministra obrane za podršku oružanim snagama

Share

Marianna Ilkiv, renomirana ukrajinska glazbena umjetnica i osnivačica škole pjevanja, prepoznata je od strane ministra obrane Ukrajine za svoje doprinose ukrajinskim oružanim snagama. Ministar obrane Ukrajine, Oleksij Reznikov, osobno je dodijelio Ilkiv državnu nagradu i medalju “Za pomoć Oružanim snagama Ukrajine”.

 

Ovaj počasni trenutak dogodio se nekoliko dana nakon njezina nastupa 23. svibnja povodom Dana Ličko-senjske županije u Gospiću. Ilkiv, koja je aktivno podržavala svoju domovinu od početka ruske agresije na Ukrajinu, već je nekoliko puta nastupala u Ličko-senjskoj županiji na poziv župana Ernesta Petryja. Ovi nastupi uključuju prošlogodišnju manifestaciju Jesen u Lici, kao i niz drugih događanja.

 

Ilkiv, osim što je istaknuta akademska glazbenica, u Ukrajini vodi i vlastitu školu pjevanja. Upravo ovdje pokazuje svoju strast prema umjetnosti i mladima, prenoseći svoje bogato iskustvo na nove generacije talentiranih pjevača.

 

U sklopu njenih planova za budućnost, Ilkiv je izrazila želju da otvori glazbenu školu pjevanja u Gospiću, što bi bilo dobrodošlo proširenje njenog utjecaja na glazbeno obrazovanje. Očekujemo da će ova nova škola biti izvor inspiracije i prilika za mlade glazbenike u regiji.

 

Na kraju, želimo Marianni puno uspjeha u daljnjoj glazbenoj karijeri i radujemo se njenim budućim nastupima u Hrvatskoj i Ličko-senjskoj županiji.

 

Leave a Comment