Type to search

Događanja Drugi mediji Gradovi

Josip Brozičević na čelu HGSS-a Hrvatske

Share

3. prosinca, održano je Vijeće Stanica u Gospiću. Josip Brozičević, dosadašnji dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, izabran je za novog pročelnika Službe, priopćio je HGSS. Vijeće Stanica HGSS-a, koje čine predstavnici 25 Stanica u Hrvatskoj, dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost, stoji u priopćenju.

Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću, i prije svega kolege, prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 19-godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna, dodaje se.

“Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi, koji više od 70 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Nemali broj puta to su i učinili kada nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše”.

Novi pročelnik zahvalio je kolegama na podršci te istaknuo da jedino zajedno, uz međusobno uvažavanje, podršku i poštivanje možemo biti još bolji i realizirati zadane strateške ciljeve Službe.

Brozičević je zamijenio Josipa Granića, koji je dužnost pročelnika obnašao prethodne četiri godine, a od sada obnaša funkciju izvršnog pročelnika. Za dopročelnika Službe izabran je Marko Rakovac.

(izvor: https://m.vecernji.hr/amp/vijesti/za-novog-procelnika-hgss-a-izabran-josip-brozicevic-dobio-snaznu-podrsku-iz-cijele-hrvatske-1639123/foto: gspress)

Leave a Comment