Type to search

Događanja Otočac Politika

HDZ Otočac – osigurao financijska sredstva za važne projekte koji su godinama bili blokirani od strane nezavisne bivše gradske vlasti – u školskoj godini 2022./2023. kreće organizacija produženog boravka za učenike OŠ Zrinskih i Frankopana u Otočcu

Share

Gradska organizacija HDZ-a Otočac u novom sastavu na čelu s predsjednikom g. Kristijanom Bakarićem provela je niz konzultacija i radnih sastanaka Predsjedništva stranke, a uspješno je provela i izbore u svojim organizacijama: Mladež HDZ-a i Zajednice žena Katarina Zrinska.
Održano je nekoliko sastanaka s gradonačelnikom Grada Otočca g. Goranom Bukovcem i njegovim stručnim suradnicima te je dogovorena uzajamna suradnja i političko uvažavanje. Tako je krajem 2021. godine niz projekata predloženih od strane HDZ-a Otočac uvršteno u prijedlog proračuna za 2022. godinu, te još jednom podsjećamo na njih:
– Obnova zgrade Veleučilišta Nikola Tesla u Otočcu,
– Ostakljenje hola mrtvačnice u Ličkom Lešću,
– Izgradnja nogostupa u ulici K. Zvonimira i Trg Dražena Bobinca,
– Izgradnja nogostupa u Poljičkoj ulici,
– Rekonstrukcija ulice D. Tadijanovića,
– Financiranje radnih materijala za učenike od 1. do 8. razreda,
– Stipendiranje studenata,
– Komunalna infrastruktura za 2022. g. (asfaltiranje i postavljanje rasvjete).

Predsjednik HDZ Otočac g. Bakarić obavio je tijekom proteklog vremena niz razgovora i sastanaka sa članovima stranke i predsjednicima temeljnih organizacija, a u tijeku su pripreme za ponovno osnivanje TO Lipovlje.
U koordinaciji s županom Ličko-senjske županije i predsjednikom Županijske organizacije g. Ernestom Petryem informirani smo o aktualnim političkim događajima i situaciji u Ličko-senjskoj županiji, a posebice pratimo donošenje odluka i planiranu provedbu projekata koji su važni za naš grad Otočac. Pokušavamo iznaći moguća rješenja za projekte koji su prethodnih godina bili stopirani ili nisu prihvaćeni od strane bivšeg nezavisnog gradonačelnika g. Stjepana Kostelca, a sadašnjeg aktualnog čelnika stranke Lipo u Otočcu.
Posebno je važno istaknuti da na jesen u školskoj godini 2022/2023 kreće produženi boravak u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana u Otočcu za kojim postoji nasušna potreba već nekoliko godina no zbog nerazumijevanja bivšeg gradonačelnika oko osiguranja i blokiranja sredstava za financiranje isto nije ranije ostvareno. Organizacijom produženog boravka za učenike nakon izvođenja redovne nastave rasteretilo bi se zaposlene roditelje, a školarci bi bili zbrinuti u sigurnom školskom prostoru pod nadzorom te bi kvalitetno provodili vrijeme u učenju i radionicama koje će se organizirati od strane Osnovne škole. Ako ovim projektom i prethodno osiguranim financijskim sredstvima za financiranje radnih materijala za učenike od 1. do 8. razreda uspijemo zadržati u našem Gradu makar i jednu obitelj od preseljenja i trajnog odlaska, smatrati ćemo ovaj projekt uspješnim. Ovim putem se zahvaljujemo županijskim stručnim službama na potpori i administrativnoj podršci i Ravnateljici Osnovne škole, a HDZ Otočac će preko Gradskog vijeća u dogovoru s izvršnom vlasti osigurati financijska sredstva rebalansom proračuna koji će biti podržan od strane Kluba vijećnika na 6. Sjednici Gradskog vijeća, a sa kojim se zatvara potrebna financijska konstrukcija oko organizacije produženog boravka u cijelosti.
HDZ tijekom ovog tjedna svečano obilježava 100. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i prvog predsjednika Republike Hrvatske, a osobito smo ponosni što ćemo upravo ove godine kada se obilježava važna obljetnica za HDZ također rebalansom proračuna grada Otočca napokon osigurati financijska sredstva za postavljanje ove važne biste na adekvatnoj elitnoj lokaciji našeg grada. O samoj umjetničkoj izvedbi biste i mogućim rješenjima obavijestiti ćemo javnost kada se provedu stručne konzultacije sa gradskim službama i umjetnicima (kiparima). Zahvaljujemo se Gradonačelniku g. Bukovcu na prihvaćanju prijedloga i velika nam je čast što će na prijedlog HDZ-a Otočac i naš grad napokon imati spomeničko obilježje prvom predsjedniku slobodne i neovisne Hrvatske i najvažnijoj ličnosti novije hrvatske povijesti, na način kako to i zaslužuje.
HDZ Otočac nastavlja i dalje biti važan dionik donošenja političkih odluka i aktivan partner izabrane gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom g. Goranom Bukovcem te će nastojati i dalje iznalaziti rješenja za nagomilane probleme naših građana koji su namjerno zanemarivani u prethodnom mandatu nezavisne gradske vlasti. Razmotriti ćemo, podržati donošenje i pratiti izvršenje svih bitnih odluka koje nisu na teret naših sugrađana, a koje su razvojne i s pozitivnim učinkom, kako bi što bezbolnije svi zajedno premostili sadašnju težu ekonomsku situaciju u kojoj smo se našli nakon stišavanja pandemije i eskalacije ratnih sukoba u Ukrajini, koji su dodatno iscrpili resurse Grada ali i naših sugrađana. Ovakvom politikom dogovora i uzajamne suradnje HDZ Otočac pokušava sanirati politiku podjela i stalne političke blokade i netrpeljivosti, koje su naštetile kako našoj stranci tako i našim sugrađanima, pa smo posljednjih godina bili „grad slučaj“ bez presedana. Politikom pomirenja, dogovora i uvažavanja steći ćemo ponovo povjerenje svojih članova i simpatizera ali i svih građana našeg mirnog i lijepog grada koji su prethodnih godina bili talac izmišljenih sukoba i neuspjeha istrošene politike nekada nezavisne liste a sada „lipe“ političke manipulacije.
Gradska organizacija HDZ-a ovaj tjedan sudjeluje u nekoliko važnih stranačkih aktivnosti, 11.5.2022.g. na izbornoj skupštini Zajednice branitelja HDZ-a Ličko-senjske županije „Gojko Šušak“, a 14.5.2022.g. izaslanstvo HDZ-a Otočac sudjeluje na spomenutoj 100. obljetnici rođenja dr. Franje Tuđmana u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

 

HDZ Otočac
Kristijan Bakarić, Predsjednik

Leave a Comment