Type to search

Događanja Gospodarstvo Gradovi Politika

Gost studija 20a “Četvrtkom u podne” – Ernest Petry, ličko-senjski župan

Share
Dan Ličko senjske županije obilježava se 23. svibnja. Da upravo tog dana bude njezin svečani dan razlog je jedan drugi rođendan, onaj Oca domovine Ante Starčevića, koji je u Velikom Žitniku rođen upravo tog dana i to točno prije 200 godina, 1823. Riječ je dakle o dvostrukom jubileju jer i Ličko-senjskoj županiji je okruglih – 30 godina.
Gost studija 20a Novog lista tim je povodom Ernest Petry, ličko-senjski župan s kojim će se voditi razgovor o nizu iznimno značajnih aktualnosti najveće hrvatske županije koja je po nizu bogatstva vjerojatno i najpotentnija hrvatska županija. Prije svega tu su mnoge prirodne datosti, čak dva nacionalna parka i golemi park prirode, ali i po zalihama pitke vode koje idu u red najvećih u Europi.
S druge strane, taj tako veličanstveni prostor najnenapučenija je hrvatskih regija. U samoj Lici tek je nešto više od 30 tisuća stanovnika tako da je pitanje svih pitanja – demografija. Ekonomski i svi ostali preduvjeti da bi se u Lici ne samo ostalo, nego da bi se u Liku i doseljavalo.
Golemi su dakle potencijali, silne posebitosti za razvoj turizma i poljoprivrede te njima prilagođene industrije, ali i nekad iznimno razvijenog zanatstva i obrtništva. Župan Ernest Petry u razgovoru sa svečanim povodom pojasnit će i približiti svoje viđenje budućnosti županije kojoj je na čelu.
Gostovanje Ernesta Petryja, župana Ličko-senjske županije možete pratiti putem linka: http://novilist.hr/

Leave a Comment