Type to search

Događanja Gospić Gospodarstvo Gradovi

Dom zdravlja Gospić kupio nekretninu za potrebe obavljanja zdravstvene zaštite

Share
GOSPIĆ – Danas je upriličena svečana primopredaja nekretnine Domu zdravlja Gospić koja se nalazi iza glavnog objekta Doma zdravlja Gospić na ukupno 820m2 . Ugovor o kupoprodaji nekretnine sklopljen je 23. kolovoza 2022. godine između Doma zdravlja Gospić zastupanog po ravnateljici Dubravki Jakšetić s vlasnikom nekretnine upisane u zemljišnu knjigu Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Gospiću u z.k.ul.502 k.o. Gospić. Navedena nekretnina plaćena je 375.000,00 kn iz decentraliziranih sredstava Doma zdravlja Gospić za 2022. godinu.
Primopredaji nekretnine nazočio je ličko-senjski župan Ernest Petry u pratnji zamjenice Jasne Orešković Brkljačić, ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jakšetić kao i ostali zdravstveni djelatnici.
Župan Petry ističe kako smatra da je kupnja nekretnine u neposrednoj blizini Doma zdravlja pravi pogodak te da je kao takva po lokaciji i položaju najadekvatnije rješenje za potrebe Doma zdravlja Gospić, tim više jer će se u novim prostorima dobiti mogućnost proširenja dodatnih zdravtvenih usluga.
Nazočnima se obratila i ravnateljica Dubravka Jakšetić koja ističe kako će se kupnjom nekretnine omogućiti viši standard u pružanju usluga pacjentima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.
Nekretninu će Dom zdravlja Gospić iskoristiti za preseljenje ambulante opće medicine sa prvog kata jer postojeća zgrada nema lift, poboljšanje pristupa invalidnim i starijim osobama, prostor za organizaciju i rad Covid ambulante te potrebe za izolacijom , mogućnost proširenja djelatnosti primarne konzilijarne zaštite, ugovaranje ortodoncije sukladno Mreži javnozdravstvene službe i ugovaranje djelatnosti dentalnog RTG kabineta.

Leave a Comment