Type to search

Događanja Zanimljivosti

BSRZ Zelena Dolina iz Otočca izlagač na sajmu proizvoda braniteljskih zadruga

Share

Proteklog tjedna točnije u petak 28.5.2021. godine povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske Ministarstvo hrvatskih branitelja organiziralo je predstavljanje proizvoda braniteljskih zadruga.

Sajam je uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera održan na zagrebačkom Jarunu a sudjelovalo je dvadesetak braniteljskih zadruga među kojima i predstavnici BSRZ Zelena Dolina iz Otočca. U dobroj atmosferi i s ponosom vrijedni zadrugari BSZR Zelena Dolina iz Otočca upravitelj Zadruge g. Mijo Valinčić, i predsjednik Skupštine g. Željko Malčić predstavili su na sajmu proizvode ali i promovirali Grad Otočac i Ličko-senjsku županiju prigodnim letcima i materijalima na svom štandu. Velike zasluge oko organizacije idu i Referalnom centru i g. Željku Tomasu i predstavnicima Ministarstva koji su svesrdno pomogli oko organizacije.

Bogat i raznolik program bio je pripremljen na Jarunu za sve posjetitelje, a branitelji organizirani kroz rad Zadruga opet su oživjeli uspomene na slavnu prošlost i ustrojavanje Hrvatske vojske.
Ministarstvo hrvatskih branitelja snažno podupire rad braniteljskih zadruga mjerama i Javnim pozivima koje kontinuirano objavljuje potičući osnivanje braniteljskih zadruga ponajprije radi ostvarivanja psihosocijalnog osnaživanja branitelja, njihove zdravstvene rehabilitacije i reintegracije njezinih članova u društvo te uključivanja u radne i gospodarske procese.

Nada Rogić
Otočac, 2. lipnja 2021. godine

Leave a Comment