Type to search

Događanja Gospić

Besplatna radionica za poduzetnike

Share

Poštovani poduzetnici,
Grad Gospić u suradnji s poduzećem Poslovni biro Pbiro d.o.o. iz Rijeke (www.pbiro.hr) organizira radionice u Kulturno informativnom centru (Budačka 12, Gospić).
Radionice su namijenjene novim i postojećim poduzetnicima koji žele proširiti svoje znanje i dobiti kvalitetnu informaciju o poduzetničkim temama.

Teme radionica su:
1. Kritični faktori uspjeha, u četvrtak 08.04.2021. od 11 do 12.30 sati

Poduzetnik može koristiti metodu kritičnih faktora uspjeha kao sredstvo identifikacije bitnih elemenata svog uspjeha. U sklopu informativne radionice bit će predstavljeni oblici poduzetničke aktivnosti, izvori financiranja, vođenje građevinskih projekata, državni inspektori i porezni nadzor, osnove građanskog prava, stvarna prava, zemljišne knjige, posjed, obvezno pravo, ovrha, stečaj i likvidacija.

2. Obveze poduzetnika, u srijedu 14.04.2021. od 11 do 12.30 sati
Poduzetnici se svakodnevno susreću s brojnim dilemama o načinu primjene važećih računovodstvenih i poreznih propisa. Svaki poduzetnik treba poznavati osnovne računovodstvene pojmove, poreznu politiku u RH i ostale obveze s naglaskom na kvalitetnije praćenje vlastitog poslovanja. U sklopu informativne radionice biti će predstavljeni osnovni računovodstveni pojmovi, obveze vođenja poslovnih knjiga prema Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o računovodstvu, porezna politika RH (Porez na dohodak, Porez na dobit i Porez na dodanu vrijednost) te porezne promjene u primjeni od 2021. godine.
Održavanje radionice sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te je za poduzetnike prisustvovanje radionicama besplatno.

Prijava na radionicu je obavezna i to putem maila na e-adresu poduzetnik@pbiro.hr ili telefonski na 051/452-600 ili na 053/658103.

Rok prijave za prvu radionicu je do 7. travnja 2021. godine ili do popunjenja kapaciteta grupe.

S obzirom na preporuke SCZRH, ograničen je pristup predavanjima na maksimalno 25 osoba. Prostor održavanja radionica je prilagođen novim mjerama SCZRH, te omogućava održavanje razmaka od 2 metra. Prostor će biti opremljen sredstvima za dezinfekciju ruku i redovno prozračivan. Molimo da sa sobom ponesete zaštitne maskice.
Nakon održanog predavanja, sudionicima radionice savjetnici PBIRO-a stoje na raspolaganju i za individualno savjetovanje.

Sve dodatne informacije o radionicama dostupni su na tel. 051/452-600, e-mail: poduzetnik@pbiro.hr te na web stranicama: www.pbiro.hr.gos

Leave a Comment