Type to search

Crna kronika Gradovi

Rešetkom od roštilja razbio stakla na automobilu

Share

U protekla 24 sata (25./26. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, dvije prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim češkim državljaninom, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

On se sumnjiči da je jučer oko 1 sat u Novalji s rešetkom od roštilja razbio vjetrobransko i bočna stakla na osobnom automobilu, vlasništvo 41-godišnjaka iz Velike Gorice.
Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Korenice.

Jučer su policijski službenici zatekli:

na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, u visini mjesta Perušić u 12.21 sati, 34-godišnjeg poljskog državljana, vozača osobnog automobila kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina kretanja od 226 km/h. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca;

Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

u Otočcu u 22.50 sati, 45-godišnjaka iz Senja kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,86 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Alkohol u krvi, krv na cesti – ne upravljajte vozilom ukoliko ste konzumirali alkoholna pića i prilagodite vožnju uvjetima na cesti!

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa!

Javni red i mir
Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Glasnogovornica
Policijske uprave ličko-senjske

Leave a Comment