Type to search

Crna kronika Gradovi

Nastavljaju se provale i krađe u LSŽ

Share

U protekla 24 sata (29./30. srpnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, dvije prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Kriminalitet

Tijekom srpnja 2020. godine u Ćukovcu, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije koje koristi pravna osoba sa sjedištem u Ličkom Osiku, te iz spavaonica i restorana otuđio bakrene cijevi od grijanja, a iz radionice elektro instalacije iz razvodnih ormara.

Jučer u Senju, nepoznati počinitelj je kroz otvoreni prozor na automobilu zagrebačke registracijske oznake, otuđio torbicu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem u vlasništvu 77-godišnjakinje iz Zagreba.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave.

Podsjećamo građane na neke mjere samozaštite na koje trebaju obratiti pažnju kako ne bi postali žrtve ove vrste kaznenih djela.
Stoga savjetujemo da:
na vozilu koje makar kratko ostavljate bez nadzora ugasite motor, izvadite ključ iz kontakt brave i obavezno zaključajte sva vrata i zatvorite prozore,
u vozilu ne ostavljajte vrjednije predmete poput mobitela ili drugih uređaja, novčanika ili torbice, a osobito ih ne ostavljajte u kabini na vidljivom mjestu,
u novčaniku ili torbici u kojoj se nalaze bankovne kartice nikako ne smijete držati i podatak o PIN brojevima za pristup računima,
ne ostavljajte vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora,
ako ste u mogućnosti u vozilo ugraditi alarmni uređaj,
u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela, ŽURNO izvijestite policiju pozivom na broj 192.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje.

Javni red i mir
Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Glasnogovornica
Policijske uprave ličko-senjske

Leave a Comment