Type to search

Crna kronika Gradovi

Muškarci se potukli pa jedan drugog ozlijedio vilama

Share

Tijekom proteklog vikenda (26. – 29. lipnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 12 prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira i tri prekršaja na moru.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Rijeke zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda i nad 66-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u petak, 26. lipnja 2020. godine oko 19 sati na otvorenom prostoru u Mogoriću, između njih došlo do fizičkog sukoba, u kojem je 66-godišnjak vilama nanio 46-godišnjaku lake ozljede, nakon čega je 46-godišnjak istrgnuo vile iz ruku 66-godišnjaka i istima ga teško ozlijedio.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, te su protiv njih podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U razdoblju od 1. listopada 2019. godine do 27. lipnja 2020. godine u Mogoriću, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu kuću u vlasništvu 72-godišnjaka iz Nizozemske iz koje je otuđio motornu pilu, benzinski agregat i glavu od trimera.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene) i na području Novalje (jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2), Donjeg Lapca (1), Senja (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 31-godišnjaka iz Gospića (1.12 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 201 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 42-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Javni red i mir
Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem i omalovažavanjem službenih osoba na području Senja i Novalje, svađom i vikom također na području Senja i Novalje, te držanjem životinja bez nadzora na području Karlobaga.
Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Prekršaji na moru

Policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj, jučer su:

u uvali Kijac zatekli 44-godišnjaka iz Rijeke kako ronjenjem na dah, bez važeće povlastice RH i u vrijeme lovostaja izlovljava morske trpove. Od njega je oduzeto 15 kilograma trpova koji su vraćeni u more, te su mu izrečene novčane kazne zbog počinjenih prekršaja.

u moru kod Dolina, otok Rab u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 59-godišnjeg slovenskog državljana kojem je uručen obavezni prekršajni nalog.

Glasnogovornica
Policijske uprave ličko-senjske

Leave a Comment